cikk: Tanuljunk meg Beiglit sütni - Limara Péksége
2010-12-14
cikk: Tanuljunk meg Beiglit sütni - Limara Péksége
Megosztás a Facebook-on Megosztás az IWIW-en Megosztás a Twitter-en Nyomtatás
Ugrás a kommentekhez ()

Nagyon sokan kértek tőlem jó beigli receptet. Néhány évvel ezelőtt az Nlc sütis topikjára tette fel Andi1976 ezt a receptet, azóta csak ezt sütöm. Előtte mindig kirepedt, ellapult, soha nem lett tökéletes, ez a recept viszont úgy jó, ahogy van.
Hozzávalók:

    *      90 dkg liszt
    *      25 dkg margarin
    *     12.5 dkg zsír
    *     10 dkg porcukor
    *     2.5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztőt használtam)
    *     2 db tojássárgája
    *     1 dkg só
    *     1 dl hideg tejszín
    *     2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl)

Mák vagy dió töltelék 6 db beiglihez :

    *      70 dkg mák vagy dió
    *     50 dkg kristálycukor
    *     15 dkg zsemlemorzsa
    *     0.5 L vizet.
    *     mazsola,
    *     őrölt fahéj,
    *     sok reszelt citromhéj,
    *     késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg

A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

Andi a titkokat is megosztotta velünk:
A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie (nekem 29 dkg-os lett).A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni.
Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni.
 A tészta nyújtásánál sem a deszkát,sem a tésztát nem kell lisztezni. Délután mikor elkészül a beigli akkor le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni , este le kell kenni tojásfehérjével.
Éjszaka hüvős helyen de nem hütőben kell tárolni. Ha meleg helyen van tárolva akkor túlkel. És csak reggel szabad sütni!
Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszúrkálni több helyen középen a legaljáig a tésztának. Ez azért fontos,hogy a gőz ki tudjon belőle jönni.
Légkeverős sütőben, középen, 180 fokon, 25-30-ig kell sütni.

Forrás. LIMARA PÉKÉSGE

1092_1292266275_1167160648.jpg
1092_1292266288_s_ti_1387.jpg
1092_1292266439_limara.jpg
1092_1292266485_suti_1389.jpg
1092_1292266301_s_ti_1406.jpg

1092_1292266357_suti_1413.jpg






TOP szavazások
 
 




 Partnereink

NetSzépe Nőknek

Gastro Kalauz kereső

IRODAGÉP Technika

Net-World Szoftverek

Privát Szállás kereső

 
 

 
268.03994178772 ms