cikk: Gyorsan valami finomat ebédre
2012-11-05 11:00
cikk: Gyorsan valami finomat ebédre Tejszínes gomba spagetti tésztával
Megosztás a Facebook-on Megosztás az IWIW-en Megosztás a Twitter-en Nyomtatás
Ugrás a kommentekhez ()

Tejszínes gomba spagetti tésztával

Imádom a gombát és a tejszínt is. Együtt pedig mámorító párt alkotnak. Most a húst hagyjuk ki és egy kis tésztás ételt készítsünk ebédre (vagy vacsorára). Gyors, olcsó és isteni.

 

Hozzávalók:

fél kg champion gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl főzőtejszín
1 ek tejföl
1 ek liszt
só, bors
ételízesítő
petrezselyem
3-4 ek olaj
1,5 dl víz
 fél csomag spagetti vagy makaróni tészta (bármilyen jó)

Elkészítés:

A gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott petrezselymet és kis hőmérsékleten megdinszteljük. Kevés vizet öntünk rá (a gomba enged levet), sózzuk, borsozzuk.
Amikor zsírjára sül, a víz elpárolog belőle, akkor 1 evőkanál lisztet kis vízzel és a tejszínnel, valamint a tejföllel összerázzuk (én befőttesüvegbe öntöm és a tetejét jól rácsavarva összerázom). Pár percig rotyogni hagyjuk, és a kifőtt tésztával tálalhatjuk.


Jó étvágyat!

 


 

PennetteBakedWithMushrooms_500close.jpg
fettuccine-creamy-mushroom-sauce-recipe-ew1210-lg.JPG
P1100717.JPG



Szavazás:
Szereted a gombát?




TOP szavazások
 
 




 Partnereink

NetSzépe Nőknek

Gastro Kalauz kereső

IRODAGÉP Technika

Net-World Szoftverek

Privát Szállás kereső

 
 

 
288.17296028137 ms