..., Magazin főszerkesztője beszélgetett..
Szepesi Dóra és Aschenbrenner Sándor a
makronauta blog szerzőpárosának szakácskönyve
A kiadvány nagy segítséget jelent mindazok számára, akik fontosnak tartják, hogy egészséges, természetes alapanyagokból készült, ízletes étel kerüljön az asztalra. Szepesi Dóra több mint húsz éve tanulta meg a kiegyensúlyozó makrobiotikus főzés csínját-bínját, Horváth Éva berlini főzőiskolájában. Közösen írtak három életmód- és receptkönyvet. A főzz évszakok szerint! több mint 200 receptet tartalmazó szakácskönyv, de ennél jóval több: arra bíztat, hogy érdemes tudatosan odafigyelni életünknek egy fontos területére, az étkezésre. Az időjáráshoz, a klímához és az egyénhez szabott táplálkozás gyógyít és nem terheli meg az emésztést. A könyv ízletes fogásokat kínál allergiásoknak, cukorbetegeknek, tejcukor- és tejfehérje- valamint gluténérzékenyek számára is. Aschenbrenner Sándor fotói közel hozzák az olvasóhoz a különleges nevű fogásokat, könnyebben el tudjuk képzelni, hogy néznek ki az olykor különleges nevű ételek. Képei nem csupán esztétikus ételfotók: a recepteken túl tovább mesélnek az ennivaló alapanyagokról. A könyvben táblázat segíti az eligazodást, megtalálhatjuk benne az étel nevét, az alapanyagokat, a gyógyhatást, az elkészítési időt és a nehézségi fokot; kiválaszthatjuk belőle évszak szerint a kedvünkre való levest, főételt, desszertet, salátát, italt – de találunk kenyérreceptet, megtudhatjuk, hogyan kell kovászolni uborkát, káposztát és cukor nélkül eltenni gyümölcsöt.
A családias hangulatú rendezvény befejezéseként nagy sikere volt a kóstolónak: a sütemények tönkölybúzából, zabpehelyből készültek, gyümölccsel, gabonamalátával, karobbal illetve zöldséggel ízesítve.
Szepesi Dóra-Aschenbrenner Sándor: Főzz évszakok szerint! M-érték Kiadó