Dohányzó bizottság


Zöld könyv a dohányzás visszaszorításáért Az Európai Bizottság nyilvános vitát indított a legjobb dohányfüstmentes környezet kialakításáért Az Európai Bizottság január végén elfogadta a "A dohányfüstmentes Európáért: Az Európai Unió politikai lehetőségei" című zöld könyvet, amellyel széleskörű nyilvános konzultációt kíván indítani arról, hogy mi a dohányzó bizottság módja a dohányfüstmentes környezet megteremtésének az Európai Unióban.

igaz, ha abbahagyja a dohányzást

A zöld könyv vizsgálja a passzív dohányzásnak tulajdonított egészségügyi és dohányzó bizottság terheket, a dohányzási tilalom társadalmi támogatottságát, valamint az ez ideig uniós, illetve nemzeti szinten tett intézkedéseket. A zöld könyv elemzi a különböző hatókörű intézkedések előnyeit és hátrányait, köztük egy minden zárt légterű nyilvános helyre kiterjedő teljes tilalmat, valamint a különféle mentességeket pl.

amikor megszabadulok a nikotinfüggőségtől

A Bizottság úgy véli, hogy Európa népességének egészsége szempontjából a legátfogóbb politika lenne a legcélravezetőbb. A zöld könyvvel kapcsolatban Markos Kyprianou egészségügyi biztos kifejtette: "A passzív dohányzás évente több, mint 79 felnőtt dohányzó bizottság szed az EU-ban.

A leszokás is olyan folyamat, amit tanulnia kell, ugyanúgy, ahogy korábban megtanulta a dohányzást is. Gondoljon arra, hogy mióta dohányzik már, dohányzó bizottság adjon időt saját magának a leszokásra. Bár nem kell annyi idő a leszokásra, mint amennyi idő alatt rászokott a cigarettára, dohányzó bizottság leszokás mégis hosszú folyamat, és nem ér véget azzal, hogy leteszi a cigarettát. Ráadásul a már leszokott dohányosnál is előfordulhat, hogy akár évek múlva is visszaesik, és ismét dohányozni kezd.

Az átfogó dohányfüstmentes szabályozással rendelkezdő európai országok tapasztalatai azt tanúsítják, hogy a szabályozás működik, eredményeket hoz és népszerű.

Szabályozási lehetőségek A zöld könyvben vitára bocsátott öt lehetőség a következő: A jelenlegi dohányzó bizottság fenntartása: míg a tagállamokban a dohányfüstmentes környezet kialakítását támogató hangulat valószínűleg továbbra is fennmarad, az előrelépés üteme egyenetlen lenne, így valószínűleg ez a szabályozás-típus dohányzó bizottság a legkevésbé hatékony.

Önkéntes intézkedések: az európai szintű önszabályozás gyorsabb és rugalmasabb lehet, de a tagállamokból érkező adatok arra utalnak, hogy az e területre vonatkozó önkéntes megállapodások nem hatékonyak. Nyílt koordinációs módszer: a dohányfüstmentességre vonatkozó nemzeti jogszabályok egy irányba terelése útmutatásokkal, célkitűzésekkel, illetve a helyes gyakorlatok kicserélésével ismét egy lehetőség, de hatékonysága a tagállamok egymásra gyakorolt nyomásától függene.

dohányzó bizottság mit érez a dohányzásról való leszokás?

Bizottsági vagy tanácsi ajánlás: az ilyen ajánlás nem rendelkezne kötelező erővel, de egy ilyen ajánlás nyomán a kérdés felkerülne a tagállamok politikai menetrendjére. Hatékonysága a felügyeletre vonatkozó követelményektől függene, és előfordulhat, hogy néhány tagállam egyáltalán nem tesz lépéseket.

Dohányzás- animáció

Kötelező erejű jogszabályok: e jogszabályok összehasonlítást lehetővé tevő, átlátható és érvényesíthető szintű védelmet írnának elő a környezeti dohányfüst ellen az Unióban. Ez a módszer azonban várhatóan viszonylag hosszadalmas lesz, és a végeredményét is nehéz megjósolni.

Kövessen minket!

Az alkalmazási kör tekintetében a Bizottság zöld könyve arra a következtetésre jut, hogy az átfogó dohányfüstmentes szabályozás hajtaná a legnagyobb egészségügyi hasznot a népesség számára, továbbá nemzetközi tapasztalatok is azt bizonyítják, hogy ez a lehetőség járható és megvalósítható.

A tagállamok helyzete Írország és Skócia a zárt légterű nyilvános helyekre és minden munkahelyre - a bárokra és éttermekre is - érvényes dohányzási tilalmat vezetett be, az Egyesült Királyság többi része pedig idén nyáron követi őket.

fogyni a dohányzásról való leszokás után a dohányzás abbahagyása áttekinti, hogy mi változott

dohányzó bizottság A svéd, olasz és máltai szabályozás értelmében ki lehet alakítani külön szellőzőrendszerrel ellátott, speciális dohányzó helyiségeket, Franciaország hasonló intézkedéseket fog alkalmazni jövőre, Észtország dohányzó bizottság Finnország pedig júniusától. Belgium, Litvánia, Spanyolország, Ciprus, Szlovénia és Hollandia a vendéglátóipar területén különböző mentességeket ad.

jobb lett, amikor abbahagytam a dohányzást

A legtöbb tagállam tiltja vagy korlátozza a dohányzást a főbb nyilvános helyeken, kórházakban, iskolákban és állami hivatalokban, színházakban, mozikban és a tömegközlekedésben. További információ A dohánnyal foglalkozó Eurobarométer felmérés: Megosztás:.

gyógynövény tabletták a dohányzáshoz fáj a lábam a dohányzás miatt?